Hei!
Pitkään taas olen ollut kirjoittamatta mitään, mutta sitä enemmän on tapahtunut keittiössä ja koulussa. Töitä on tehty taas hullun lailla ja se näkyykin galleriassa uusina kuvina. Valmistuminen leipuri-kondiittoriksi on jo aivan nurkan takana ja nyt onkin kuumeinen mietintä menossa, että mitä sitä juhlissa tarjoaisi. Kokeilin yhdistää kinuskia ja päärynää, koska pidän molemmista myös erikseen. Aluksi jännitti, että onko kakku liian makeaa, mutta lopputulos oli omaan suuhun juuri sopiva. Tässä siis yksi vahva ehdokas juhlapöytään.
Kinuski-päärynähyydyke
(22cm vuoka)
Pohja:
- 300g kaurakeksejä
- 100g voita
- Paksua kinuskia
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita vuoan reunoille kakkukalvo.
2. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Pursota paksusta kinuskista spiraali hieman jähmettyneen pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin.
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2dl vispikermaa
- 2prk päärynä-kinuskirahkaa
- 1dl kinuskikastiketta
- 1rkl kiehuvaa vettä
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi (ei löysää, mutta ei pursotettavaakaan)
3. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet 1rkl kiehuvaan veteen ja anna hieman jäähtyä.
4. Sekoita liivateliemi rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää rahka kerman joukkoon nuolijalla käännellen. Lisää viimeisenä kinuskikastike.
5. Kaada kakkumassa kakkuvuokaan ja anna hyytyä 3-4 tuntia.
Kiille:
- 4dl päärynämehutiivistettä
- 3 liivatelehteä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
2. Lämmitä 1dl mehutiivisteestä kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet.
3. Lisää loput menutiivisteestä kattilaan ja kaada lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.
4. Koristele oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti