Postipate toi tänään uuden suklaamuotin ja sitä piti sitten heti kokeilla, että minkälaisia koristeita sillä sai aikaiseksi ja tuli kyllä hienoja! Sinisissä on käytetty Candy meltsejä. Viikonlopuksi on tiedossa yksi kakku, johon visioin näitä käyttäväni. Ihmetyttää, kuinka silikonisella muotilla voi saada aikaan kiiltäviä suklaita, kun siitä on niin monessa paikkaa puhuttu, ettei se ole mahdollista. Ainakin joillakin silikoneilla näköjään voi saada. Tämän muotin olen tilannut täältä.
![]() |
Suklaaviuhkat |
Lisäksi tänään tuli kokeiltua leipoa madeleineja. Madeleinet ovat Ranskasta lähtöisin olevia pieniä kahvikakkumaisia leivonnaisia, joiden paistamiseen on kehitelty oma pelti. Omat peltini olen hankkinut jo hyvä tovi sitten, mutta ne ovat olleet kaapin perällä odottelemassa parempia aikoja ja nyt sille tuli oikea hetki, kun bongasin reseptin jota halusin kokeilla. Oman peltisi voit hankkia esimerkiksi täältä.
Kaupassa leijailee aika useasti leipomiseen liittyviä lehtiä kärryyn ja tällä kertaa tuli ostettua ruotsalainen lehti Hembakat. Harvemmin tulee luettua ruotsinkielisiä reseptejä silkasta laiskuudesta johtuen, vaikka kieltä jonkin verran osaakin. Tällä kertaa lehti oli kuitenkin niin houkutteleva useine hyvine resepteineen, ettei sitä voinut jättää hyllyyn. Tässä hyväksi havaittu resepti kyseisestä lehdestä 03/17:
Madeleinet (n.25kpl)
- 100g voita
- 1.5dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- 1dl sokeria
- Puolikkaan sitruunan hienoksi raastettu kuori
- Vuoan voiteluun vuokaspray
1. Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne.
3. Vispaa kananmunat, sokeri ja sitruunan kuoriraaste kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet.
4. Sekoita kananmunamassa sulatetun voin joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia.
5. Voitele pelti vuokasprayllä ja jauhota halutessasi vehnäjauhoilla. Madeleinet lähtivät hyvin irti pelkästään voidelluistakin koloista. Laita taikinaa koloihin niin, että 1/3 jää kohoamisvaraa. Taikinaa voi pursottaa koloihin massapussilla tai lusikoimalla lusikalla. Itse lusikoin, koska tein niin pienen taikinan, etten halunnut sotkea massapussia sen takia.
6. Paista madeleineja uunin keskiosassa n.8 minuuttia. Ne ovat kypsiä silloin, kun sormella hellästi painaessa taikina nousee takaisin ylös.
7. Anna jäähtyä ja koristele lumijauheella tai tomusokerilla.
![]() |
Madeleinet |
P.S. Gallerian puolelle päivitetty lisää kuvia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti