![]() |
Leivosmuotti |
![]() |
Valkosuklaapannacottaa |
Lisäksi testiin pääsi lehtikulta, joka pitkän odotuksen jälkeen kolahti postilaatikkoon. Pienellä varauksella suhtauduin aluksi tilata syötäväksi menevää ulkomailta, mutta elossa ollaan näin 24h leivoksen syömisen jälkeen ;) Tämäkin ohje on bongattu aikanaan internetin ihmeellisestä maailmasta. Sen voit valmistaa näin:
Valkosuklaapannacotta (6 annosta)
- 3kpl liivatelehtiä
- 2dl maitoa
- 3dl kuohukermaa
- 100g valkosuklaata
- 2rkl sokeria
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
2. Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sokeri joukkoon.
3. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja liuota ne kermaseokseen.
4. Annostele tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. (Itse tykkään pitää yön yli, että maut tasaantuu ja on varmasti hyytynyt.)
5. Koristele :)
Pannacotan päälle tein pakastemansikoista raikkaan koristelun. Se piristää pannacotalle ominaista makeutta mukavasti. Se oli simppeli: sulatettuja mansikoita survotaan sauvasekoittimella ja lämmitetään kattilassa ja lisätään yksi liivatelehti. Survottua mansikkaa oli 1dl. Survosta täytyi vähän aikaa jäähdyttää, jotta rakenne alkoi paksuuntua. Näin sen sai jäämään pannacotan päälle, eikä valunut pois. Viimeistelyksi vielä pieni suklaakoriste ja ripaus kultaa :)
Tilausprojektina oli eilen amerikkalainen juustokakku ja nimenomaan Kinuskikissan amerikkalainen juustokakku. Harvemmin teen näistä paistettavia versioita, mutta nämä ovatkin mukavaa vaihtelua hyydytettäville! Resepti löytyy täältä: http://www.kinuskikissa.fi/amerikkalainen-juustokakku-a-la-kinuskikissa/?hakusivu=1. Tein kakusta gluteenittoman version Semperin gluteenittomilla digestivekekseillä. Koristelun pidin simppelinä. Koristeita miettiessä tuli katseltua tarkemmin erilaisten nonparellien ja kuulien ainesosaluetteloita tämän gluteenittoman näkökulman vuoksi ja yllätyin, kun listalta löytyi dr. oetkerin pakkauksesta vehnää! En ole aiemmin törmännyt tällaiseen. Alunperin ajattelin käyttää valkoisia helmiä, mutta tämän vehnän vuoksi ne vaihtuikin kultaisiin, ne olivatkin kauniita ja sopivat kakun muihin väreihin hyvin.
Kakkujen paistuessa pitää tietenkin olla jotain tekemistä, koska en oikein osaa olla tekemättä mitään :D Jotkut saattavat ajatella, että joskus palaa kynttilä molemmista päistä, mutta minä rentoudun, kun saan tehdä käsilläni jotain. Telkkaria katsoessa on aina joku käsityö meneillään ja se kulkee sujuvasti laukussa mukana mihin vaan. Joskus saatiin hellun kans pitkiä katseita sairaalan päivystyksessä, kun molemmilla oli omat projektit mukana :D Tällä kertaa valmistui 46cm liina ja ohje on Diana Filethäkeln lehdestä nro 03/2014. Kastelen kaikki liinat suihkepullolla ja laitan pingottumaan styroksilevyyn. Näin liina saa sileän olomuodon ja sen voi kuivuttua ottaa vaikka heti käyttöön. Lankana on Coatsin puppets eldorado ja värisävystä en nyt osaa kertoa mitään, koska vyöte on ehtinyt mennä johonkin tosi hyvään talteen ;) Kaikki lankani hankin aika pitkälti Kippovalimo Böökiltä, koska sen henkilökunta on tosi osaavaa ja mukavia ja heidän liikkeen valikoima on niin laaja. Kun käy heidän liikkeessään, tuntuu kuin olisi mummolassa, jossa on paljon lankoja. Heiltä olen saanut myös apua, jos ohje ei ole mennyt "jakeluun" asti ;) Suosittelen ehdottomasti käymään siellä, jos vain mahdollista on, mutta heiltä löytyy myös nettikauppa, jos asut kauempana: http://kippovalimo.valmiskauppa.fi/
![]() |
Liina pingottumassa |
Jälleen on kakkuja paistumassa viikonlopuksi ;)
Mää oon kyllä "vähän" kade noista sun kädentaidoista :)
VastaaPoistaTiia eihän sole ku alkaa reenaamaan vaan! ;)
PoistaTiia eihän sole ku alkaa reenaamaan vaan! ;)
Poista