maanantai 21. maaliskuuta 2016

Viikonlopun askartelut

Viime viikonloppu oli tosi kiireistä aikaa ja tänne kirjottelu jäi vähän taka-alalle. Siihen oli syynsä, sillä tehtävänä oli 9 kakkua ynnä muuta mukavaa! Harmittaa, että joskus luonnonvalokin tekee kepposensa kuvien väreihin, mutta eipä voi mitään. Sisävalo olisi ollut vieläkin huonompi. Jos joku on löytänyt hyvän valon sisällä kuvaamiselle, niin voi ottaa heti yhteyttä ja kertoa siitä minullekin :D Tässäpä tulee kuvamatskua tehdyistä töistä:


Kolmevuotiaalle miehenalulle Batman-kakkua
Batman-kakkuun toivottiin vaaleaa pohjaa ja suklaamoussea ja ne sitten toteutin. Kuorrute on mustaa sokerimassaa. Massatöitä olen tehnyt lähiaikoina niin paljon, että olen pikkuhiljaa alkanut harkita massan valmistamista itse. Häätynee odottaa hieman, että on aikaa kokeilla ;)




Kakku pojan rippijuhliin matkustus-teemalla
Tästä muovautui ehkä oma lempparikakku yksityiskohtiensa puolesta. Sain haasteen touteuttaa matkalaukun näköisen kakun, jossa olisi Malta jollakin tavalla esillä. Juhlakalu on lähdössä kielimatkalle Maltalle, joten saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla tällä kakulla. Mietin kuumeisesti, miten saisin kartan tehtyä kakkuun ja pakko myöntää, että hieman jännittikin, miten se onnistuu mutta lopputulos onnistui hienosti. Lähdin liikkeelle, kuten melko usein leivonnaisia suunnitellessa, eli googlettamalla. Päätin ottaa härkää sarvista ja piirsin Maltan kartan leivinpaperille ja käytin piirtämääni sabluunaa hyväksi jäljentäessäni karttaa sokerimassalle elintarviketussilla. Kun sain ääriviivat valmiiksi jatkoin kartan tuunaamista Wiltonin pastaväreillä. Käytän värien ohennuksessa kirkasta alkoholia, koska se ohentaa värin tehokkaasti, mutta kuivuu myös nopeasti kun alkoholi haihtuu pois massan pinnalta. Joskus olen ohentanut värejä myös vedellä, mutta kuivumiseen saa varata sitten rutkasti pidemmän ajan. Kakussa oli suklaapohja ja täytteenä suklaamoussea. Toiveena oli makea kakku ja sitä se myös oli!







6-kymppiselle naiselle
Yksi viikonlopun projekteista oli 60-vuotissyntymäpäivät, jonka toteutukseen sain aika vapaat kädet. Toiveena oli pinkkiä, mustaa ja valkoista. Kakuissa on vaalea pohja ja täytteenä vadelmasurvosta ja vaniljamoussea. Ainainen mietinnän aihe on kakun makumaailma, kun ei tiettyä toivetta ole. Oma lähipiiri on makumaailmaltaan melko kranttua sorttia, joten tulee tehtyä jonkin verran perusmakuihin kuuluvia mansikkaa, vadelmaa, vaniljaa yms. Toisaalta näihin tilauskakkuihin pääsisi toteuttamaan sellaisia ideoita, jotka eivät lähipiirilleni uppoaisi. Tässä tapauksessa kuitenkin mietin synttärisankarin ikää ja sitä seikkaa, että juhlissa tulee varmasti olemaan monen ikäistä juhlijaa, joten päädyin perinteiseen vaniljamousseen ja survottuihin vadelmiin. Olen tehnyt syötävää pitsiä muutaman kerran aiemmin, mutta nyt värjäsin sitä ensimmäistä kertaa pastaväreillä. Täysin mustan pitsin saaminen värjäämällä taitaa olla toiveajattelua. Käytän confetti:n pitsijauhetta, ja sitähän on saatavilla myös valmiiksi värjättynä. Käytän pitsejä kuitenkin aika vähän, joten ei ole kovin järkevää hankkia kovin isoja satseja varastoon. Pitsistä tuli kuitenkin mustalla pastavärillä kaunis tummanharmaa, joten olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Osasin jo ennakoida etukäteen, että täysin mustaa en tule saamaan ja ei haitannut yhtään!


Tropical-juustokakku


Mansikka-valkosuklaajuustokakku



Samoihin juhliin tein myös pari juustokakkua. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Kakkutaikurin luomaa tropical-juustokakkua ja nyt sain siihen viimeinkin tilaisuuden. Kiitos vaan Kakkutaikurille hyvästä reseptistä, jonka löydät täältä: http://www.kakkutaikuri.fi/2015/05/tropical-juustokakku.html. Kakun värit ja maku piristävät kummasti! Olen tehnyt muutamaan otteeseen Kinuskikissan mansikkaherkkistä. Synttärisankarin toiveissa oli valkosuklaata, mutta ei kuitenkaan liian makeaa. Tämä kakku vain tuli heti mieleen. Resepti löytyy täältä, jos haluat kokeilla: http://www.kinuskikissa.fi/mansikkaherkkis/?hakusivu=1. Raikkaisiin kakkuihin kuuluu raikkaat koristelut :)

Cocktailpalat
Juhliin oli tulossa voileipäkakkua ja toiveissa oli pientä suolaista. Omissa illanistujaisissa nämä ovat olleet todella suosittuja, mutta ensimmäistä kertaa tein rieskarullia kalatäytteellä. Itse en pidä graavatusta kalasta ja makutuomarina toimi helluni mun tässä kohtaa. Tein rullia kaikenkaikkiaan 21kpl, joista sain 260kpl cocktailpalaa. Näihin tuli seuraavanlaisia aineksia:

- 21kpl rullarieskaa
- n.1kg graavilohta
- 1kg ruohosipulituorejuustoa
- 400g ranskankermaa
- tilliä maun mukaan

Tein aineksista blenderillä tahnan, joka oli helppo levittää rieskoille ja käärin rieskat kääretortunomaisesti rullalle. Rullat maustuivat kelmutettuna yön yli jääkaapissa ja seuraavana aamuna laitoin cocktailtikut paikoilleen ja leikkasin n.1-1.5cm:n kokoisia paloja.

Aiemmin kirjoittelin Ryhmä-Hau:n vartiotornista, jonka tein kakun koristeeksi. Lopputulos näytti tältä ja olin kyllä tyytyväinen:


Edelleenkään en ole täysin varma, mikä vartiotornin rooli kyseisessä piirretyssä/animaatiossa on, mutta tulipahan tehtyä sellainen kuitenkin :D Kakussa oli vaalea pohja ja täytteenä vaniljamoussea ja mansikkasurvosta. Sinisen sokerimassan marmoroin valkoisella massalla. Kaulin aluksi sinistä massaa hieman ohuemmaksi ja lisäsin valkoista massaa suikaleina sinisen päälle ja jatkoin kaulimista siihen asti, kunnes massa oli sopivan ohutta kuorrutusta varten.

Passion-valkosuklaajuustokakku


Sunnuntaina meille oli tulossa pari ystävää käymään ennakkoon syntymäpäiväkahveilla ja tietenkin halusin leipoa jotain ajankohtaan sopivaa. Koska opiskelijalla on aika pieni budjetti kokeilla uusia asioita leivonnan suhteen, päätin luottaa edellä mainittuun mansikkaherkkis-reseptiin, mutta muokkasin siitä hieman omanlaiseni version. Vähän aikaa sitten Lidlissä oli myynnissä passionkastiketta, jota voi käyttää esimerkiksi jätskin kaverina. Sain sitten päähänpiston kokeilla sitä tässä reseptissä mansikan tilalta ja toimi hienosti! Pullossa oli 250ml kastiketta ja käytin koko pullon kakun toiseen täytteeseen. Maku oli kerrassaan ihana, vähän makea mutta samalla raikas! Suklaamunien pohjat eristin suklaalla, jotta kuoret eivät sulaisi, kun koskevat kakun pintaa. Tämän osasin ennakoida, kun kanssaleipojat Facebookissa tuskailivat sulaneita suklaamunia. Munille halusin myös emon, joten sellaisen muotoilin sokerimassasta. Seuraavat kakut tulevatkin sitten omille syntymäpäiville. Edelleenkään en ole keksinyt, mitä tekisin.... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti