Juustokakku valkovenäläisittäin (24cm vuokaan)
Pohja:
- 450g dominoita (pidän, kun kakussa on kunnon pohja!)
- 120g voita
1. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleella ja laita leivinpaperi myös pohjan ja reunan väliin.
2. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita keksimurskan sekaan voisula. Painele keksimassa vuoan pohjalle mahdollisimman tasaisesti.
Huom! Kun kyseessä on täytekeksi, keksimassaa ei tarvitse painella niin tiiviisti kuin esimerkiksi Digestive-keksipohjaa, kun täyte tekee pohjasta tiiviimmän.
Täyte:
- 4dl vispikermaa
- 175g philadelphia laktoositon- tuorejuustoa
- 250g laktoositonta mascarponejuustoa
- (1dl tomusokeria) Huom! Sokerin lisääminen on makuasia.
- 2dl kahvilikööriä
- 6 liivatelehteä
- 3rkl vettä
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Pehmitä juustot ja lisää ne vatkatun kerman joukkoon.
3. Lisää tomusokeri ja kahvilikööri juusto-kermaseokseen.
4. Lämmitä vesi ja liuota liivatteet siihen.
5. Kaada liivate ohuena nauhana juusto-kermamassaan.
6. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Tässä kakussa käytin valmista suklaaglazea (saatavilla ainoastaan tukusta), mutta suklaakuorrutteen voi tehdä myös kotikonstein seuraavasti:
Kiille:
- 2 liivatelehteä
- 0.75dl huolellisesti siivilöityä tummaa kaakaota
- 2rkl sokeria
- 2dl maitoa
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan, lukuunottamatta liivatteita.
3. Kiehauta seos kiehuvaksi, kunnes se on tasaista ja sileää.
4. Lisää joukkoon liivatteet. Vältä runsasta vatkaamista, jottei kiilteeseen tulisi ilmakuplia. Ennemmin kannattaa sekoitella varovasti nuolijalla.
Jäähdytä kiillettä jonkin verran ennen kakun päälle kaatamista, jotta se ei sulattaisi jo hyytynyttä kakkua.
5. Anna kiilteen hyytyä 3-4 tuntia.
6. Ota pois vuoasta ja koristele.
Käytin koristeeksi aiemmin valmistamiani macaronseja ja vohveliputkia. Lisäksi tein valmiiksi temperoidusta suklaasta (tukkutuote) suklaakiehkuroita ja ripottelin vähän valkoisia ja hopeisia nonparelleja päälle. Valmis suklaaglaze on aika paksua tavaraa, kun en lämmittänyt sitä juoksevaksi, joten se oli helppo kuvioida sahalaitaisella raapalla. Tämä kakku on makeahkoa ja aika tuhtia tavaraa mutta myös erittäin hyvää ;)
Juhlimme viikonloppuna helluni veljen häitä ja sinne sain kunnian tehdä 150kpl leivoksia. Tein muutamia makutestauksia ja lopulta päädyttiin suklaaganache-mangomousse-appelsiinimarmeladi -yhdistelmään. Olen tehnyt leivoksia aiemminkin, mutta täytyy kyllä myöntää, että oli hartioille aika tiukka puristus tällainen määrä, kun kreemitin ja koristelin leivoksia. Onneksi sain anopilta hieman apua siinä vaiheessa. Lopputulos jännitti todella paljon, koska juhlapaikalla oli aika lämmin (kuten aina tuntuu olevan leipoessa jotain :D ). Leivokset pysyivät hienosti kasassa, pientä hikoilua lukuunottamatta. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen!
Meillä on kolme viikkoa yhtä juhlaa, kun on kolmena peräkkäisenä viikonloppuna häät. Viimeiset vaan ei vähäisimmät häät juhlitaan tulevana viikonloppuna ja sinne rakas ystäväni pyysi tekemään erilaisia macaronseja :) Siitä sitten myöhemmin lisää, ettei tule paljastettua liikaa liian aikaisin ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti